Permohonan ->... insyaallah

alhamdulillah selesai buat permohonan upu, sebenarnya dah beli no UPU tu awal dari 20/1/14 dari mula-mula keluar tapi tu lah tanguh punya tangguh sekarang 8/2/14,1 pagi baru siap buat permohonan tu. tahu tak saya buat pilihan pusat pengajian apa??

pilihan 1 = uitm pengajian perniagaan. ni yang fokus sebenarnya.
pilihan 2 = uitm kulinari . bab-bab baking cake lah ni kan.
pilihan 3,4,5,6,7,8 = uitm dan politeknik. perbankan,peruncitan,penghotelan dan perlancongan,seni bina dan pengajian pemakanan.

bukan pilih U dgn Poli je, kene pilih institut kemahiran jugak seperti IKBN, ikbn also i want too. ikbn pastri,roti,fotografi. Shah alam dan Johor.

tak kisah mana-mana pun boleh asalkan kita ada minat hendak belajar dalam bidang tu.INSYAALLAH  bersyukur sebab Allah bagi kita minat yang kuat dalam sesuatu bidang. contohnya saya minat berniaga dan buat pastry like cheese tart and now i have own bussines with my own modal. bersyukur sebab ada yang sudi membantu den membeli. kerja-kerja jugak bussines tetap jalan. alhamdulillah makin ramai kawan yang tempah,kadang tak ada yang tempah,promote-promete je kat sapa-sapa yang suka nanti diaorang nak belilahlah. heheh.

sekarang bergantung pada result spm, cemerlang alhamdulillah. mudah-mudahan semua berjaya amin ya rabb.


No comments:

Post a Comment

 

© Intan Z 2012-2013