His Birthday Awesome .!!


Assalamualaikum, 11/9 is my friend’s birthday, his name is Aliff Zulhans bin Johari. He is my classmate account class. Sebenarnya kami gembira sebab…. Sebab dapat sambut birthday aliff sesame kawan kat Domino’s pizza. Sy yang plan pada awalnya, alang-alang ada dapat kupon domino pizza terasa nak belanja family makan, bila difikirkan balik esoknya birthday aliff ape kata kita buat kat situ je kan? Boleh makan sesame. Call lah nazeem,suruh dia ajak kengkawan diorang pun ok je. So ape lagi, kat class plan jadi tak jadi, jadi jelah kan yang boleh pergi-pergi ang tak dapat pergi tak dapat lah.. balik je sekolah makan nasi sikit, iron baju + selendang then terus mandi, mesej Latifah cakap kol 2.40 keluar rumah, maksudnya dia keluar rumah sama sy keluar sebab sy bawak dia, dia bonceng belakang, tepat jam 3 petang park moto tengok batang hidung nazeem dah tercegat, dia orang first sampai memang tepati masa betul, tak lama lepas tu aliff pulak sampai, bile dia sampai ekh baju kita samalah kemeja kotak-kotak (dalam hati,macam ade jodoh hhaha) kita tak da janji pon ekh hhaha,,yang lain biasalah lambattttt. Kiteorang masuklah dalam fikir-fikir nak order ape, si nazeem dah order dulu dah, sy aliff dan tipah bincang nak share je, last-last kita order pizza extravaganza yang regular dan air botol lipton. Dah amek pot meja ape lagi keluarkan harta karun sepahkan kat meja, ahaaa keluarkanlah camera then mulalah posing-posing. Hahaha kelakar time tu, tengok kat situ cahaya terang sangat, tak boleh jadi ni pindah tempat amek tempat yang gelap sikit, bila amek gambar haaa baru cantik, nak tengok gambar yang kita tangkap masa pizza belom sampai,sampailah tengah makan pizza, tengokla. Hahaha. Makan pun nak amek gambar kan? Kami memang pantang lagi-lagi si nazeem tu tak amek tak sah. Hoho. Tengok lah gambar ni dari awal sampai akhir kami balik, dah habis makan amek gambar lagi, ekh sebelum tukan sy dan tipah ade order pizza lagi tapi untuk bawak balik makan ngan familylah, bila dah siap je, haaa ameekkk kau besar gilerr extra large katekoo. Hahah budak ni semua gelak macamana ko nak bawak balik ni?? Dah lah bawak motor Honda Ikon, dalam hati “errrrr,, hentah”tak pe fikir kemudian, sambung balik amek gambar, amek gambar jelah kerjanya, yelahkan kali nijelah dapat sambut birthday dengan kengkawan kira time ni kita dapat makan sesame,borak-borak,ketawa-ketawa lepasni dah tak boleh dah. Terperuk je kat rumah kan budak SPM katakan. Tak pe mungkin ada planning nak keluar lagi tapi tungggggggggguuuuuuuuuu lepas SPM lepas tu lah kite freedom haaa baru syok keluar,kalau tak asyik fikir nak study je, sekali-sekala bolehlah kalau asyik keluar je pokai lah oden hahhha..  so lepas dah bergambar kami pun baliklah, budak lelaki nazeem,aliff mungkin terus balik,tapi zimin,shahin,yus dan syazwan mungkin gi tempat lain kot. Time tu lah fikir macamana aku nak bawak pizza extra-large ni?? Last-last alhamdullilah selamat sampai,pizza pun ok masih boleh dimakan, latifah risau je, . ade kawan aliff sebok bagi hadiah, sy rasa inilah hadiah sy untuk aliff, kita kumpul dan makan  sama-sama sempena hari lahir seorang yang digelar kawan. Rasanya aliff happy ke tak??? mungkin dia suka kot. Kalau suka maknanya YESSS!! My planning is succses. !! sy harap pertemuan kita semua kali ni menimbakan pengalaman terindah. Insyaallah ada rezeki lebih dan masa terluang kita keluar lagi then tangkap gambar bebanyak.            























































        selamat hari lahir,selamat hari lahir,selamat hari lahir aliff zulhans,selamat hari lahir. :) :)





No comments:

Post a Comment

 

© Intan Z 2012-2013