His Birthday Awesome .!!


Assalamualaikum, 11/9 is my friend’s birthday, his name is Aliff Zulhans bin Johari. He is my classmate account class. Sebenarnya kami gembira sebab…. Sebab dapat sambut birthday aliff sesame kawan kat Domino’s pizza. Sy yang plan pada awalnya, alang-alang ada dapat kupon domino pizza terasa nak belanja family makan, bila difikirkan balik esoknya birthday aliff ape kata kita buat kat situ je kan? Boleh makan sesame. Call lah nazeem,suruh dia ajak kengkawan diorang pun ok je. So ape lagi, kat class plan jadi tak jadi, jadi jelah kan yang boleh pergi-pergi ang tak dapat pergi tak dapat lah.. balik je sekolah makan nasi sikit, iron baju + selendang then terus mandi, mesej Latifah cakap kol 2.40 keluar rumah, maksudnya dia keluar rumah sama sy keluar sebab sy bawak dia, dia bonceng belakang, tepat jam 3 petang park moto tengok batang hidung nazeem dah tercegat, dia orang first sampai memang tepati masa betul, tak lama lepas tu aliff pulak sampai, bile dia sampai ekh baju kita samalah kemeja kotak-kotak (dalam hati,macam ade jodoh hhaha) kita tak da janji pon ekh hhaha,,yang lain biasalah lambattttt. Kiteorang masuklah dalam fikir-fikir nak order ape, si nazeem dah order dulu dah, sy aliff dan tipah bincang nak share je, last-last kita order pizza extravaganza yang regular dan air botol lipton. Dah amek pot meja ape lagi keluarkan harta karun sepahkan kat meja, ahaaa keluarkanlah camera then mulalah posing-posing. Hahaha kelakar time tu, tengok kat situ cahaya terang sangat, tak boleh jadi ni pindah tempat amek tempat yang gelap sikit, bila amek gambar haaa baru cantik, nak tengok gambar yang kita tangkap masa pizza belom sampai,sampailah tengah makan pizza, tengokla. Hahaha. Makan pun nak amek gambar kan? Kami memang pantang lagi-lagi si nazeem tu tak amek tak sah. Hoho. Tengok lah gambar ni dari awal sampai akhir kami balik, dah habis makan amek gambar lagi, ekh sebelum tukan sy dan tipah ade order pizza lagi tapi untuk bawak balik makan ngan familylah, bila dah siap je, haaa ameekkk kau besar gilerr extra large katekoo. Hahah budak ni semua gelak macamana ko nak bawak balik ni?? Dah lah bawak motor Honda Ikon, dalam hati “errrrr,, hentah”tak pe fikir kemudian, sambung balik amek gambar, amek gambar jelah kerjanya, yelahkan kali nijelah dapat sambut birthday dengan kengkawan kira time ni kita dapat makan sesame,borak-borak,ketawa-ketawa lepasni dah tak boleh dah. Terperuk je kat rumah kan budak SPM katakan. Tak pe mungkin ada planning nak keluar lagi tapi tungggggggggguuuuuuuuuu lepas SPM lepas tu lah kite freedom haaa baru syok keluar,kalau tak asyik fikir nak study je, sekali-sekala bolehlah kalau asyik keluar je pokai lah oden hahhha..  so lepas dah bergambar kami pun baliklah, budak lelaki nazeem,aliff mungkin terus balik,tapi zimin,shahin,yus dan syazwan mungkin gi tempat lain kot. Time tu lah fikir macamana aku nak bawak pizza extra-large ni?? Last-last alhamdullilah selamat sampai,pizza pun ok masih boleh dimakan, latifah risau je, . ade kawan aliff sebok bagi hadiah, sy rasa inilah hadiah sy untuk aliff, kita kumpul dan makan  sama-sama sempena hari lahir seorang yang digelar kawan. Rasanya aliff happy ke tak??? mungkin dia suka kot. Kalau suka maknanya YESSS!! My planning is succses. !! sy harap pertemuan kita semua kali ni menimbakan pengalaman terindah. Insyaallah ada rezeki lebih dan masa terluang kita keluar lagi then tangkap gambar bebanyak.            























































        selamat hari lahir,selamat hari lahir,selamat hari lahir aliff zulhans,selamat hari lahir. :) :)





Hari Raya Hari Bergembira dan Hari Bergambar Bersama

 Assalamualaikum, selamat hari raya, sedihnyaa lambat update pasal raya.. sebenarnya banyak nak cerita tapi tak tahu nak cerita macamana hahaha, tak pe kita cerita sikit-demi sedikit yee. Pagi raya yang ada kat rumah Cuma keluarga cik hanis je yang lain belom balik sebab yang lain plan nak balik raya ketiga. Pagi tu macam biasalahkan salam-salam minta ampun maaf kat ahli keluarga kan, lepas dah bermaaf-maafan ekh dapat duit raya sukalah kan, heheh. Lepas tu makan kat dapur lauk nasi empet,lodeh,ayam,paru,sambal kacang dan daging. Makan-makan ada lemang sikit azim bagi sedappp!! Hahha padahal makan sikit je, yang lain makan banyak. Dah siap-siap kita semua bergerak pergi kubur yang bujang-bujang pergijalan kaki, sy dan kak tira naik motor. Mula-mula pergi kubur arwah atuk,arwah nenek,arwah nyayi dan akhir sekali arwah ibu, baca doa al-fatiha then balik. Kat rumah dah kemas barang nak balik kampong sebelum tu kami semua bergambar lah kan, halaman rumah atuk kan besar so ayah rajinlah nak tanam deko-deko pokok ni, so banyaklah tempat menarik kat rumah ni untuk diambil gambar. See tengok gambar kami banyak kan? Hahhaha. Dah sampai masa salam semua bergerak pergi rumah yayi pulak, beraya kat sana , katsan aramai sebab ada keluarga atas ada keluarga bawah yelah berjiran dulu sekalarng dah jadi keluarga. Salamlah semua orang sambil tu hulur tangan terima duit raya, bersyukur sangat masih boleh dapat sebab masih belajar kan. Lainlah yang dah kerja bukan data duti raya tapi kene bagi duit raya. Haha. Terima kasih sebab sy dapat banyak semua dapat juga. Sambil-sambil tu kami sepupu makcik-makcik ambilah gambar sama-sama jom tengok gambar raya kami. Dah siap semuanya bergerak pergi laying-layang rumah buyot rumah mak yayi,Alhamdulillah mak yayi sihat lagi.  Dah raya kat rumah buyot mula perjalanan kami ke kota tinggi sebab embah maknya mama kat rumah mak uda duduk sementara amek angin.  Kat sana sempat lah kita bergambar sama-sama sebelum nak beraya rumah jiran tapi tak jadi sebab semua takda orang kat rumah.raya ketiga dah balik sini, boleh pulak masa on the way balik si Azree call kata nak dating raya dengan budak ni macam tahun-tahun lepas, nak buat macamana cancel lah tak dapat datang masa raya ketiga, plan nak datang hari lain, tup-tup tak dengar citer nak datang, terus diaorang tak beraya rumah lah tahun ni, sedihh dah la jarang jumpa, tapi tak pe kawan yang lain ramai datang, budak kelas Ac dan Sn ramai yang datang beraya hamaklumlah orang dah berlesen motor kemana-mana boleh pergi, samalah macam sy ikut join beraya ngn diaorang juga, ada juga beraya rumah cikgu, sempat beraya 2 buah rumah cikgu je…tahun depan lah kalau kiteorang semua ada masa terluang beraya reramai lagi syok sebab siap berkonvoi lagi hahaha tahun nilah dapat rasa beraya rumah kawan-kawan sebab senang dah berlesen. Yang pastinyakan kawan-kawang yang datang rumah mesti akan bergambar dihalaman-halaman rumah yelahh kat rumah ni ada pokok pintu gerbang boleh dikatakan jakun lah diaorang hahah tak kesah pun lagi suka sebab diorang bergambar kat rumah boleh jadi kenangan. Keluarga ada jugak pergi beraya rumah kawannya mama,dekat rumah kawannya mama ni kan da bela kura-kura tak sangka begitu comel saat sy mengambil gambar bersamanya.hehhe. Ekh ekh rasanya dah banyak ceritalah sy kongsi, sebenarnya banyak gambar nak share, tengok-tengok lah ekh. Musim raya kan mestilah cantik-cantik kan? Tengok,tenung sampai tersenyum dan like dan comment-comment,. Ok thank you see you next time.










































































































 

© Intan Z 2012-2013