Teacher Shazz .


Assalamualaikum, thats my teacher her name is SHAZANA binti HASHIM, English teacher youu. hehe sebenarnya sya baru kenal dan rapat sebab ape sebab masa mula-mula kat camp english hari sabtu, dah kata camp Bi ofcourse lah cikgu ni join kan? hehe masa camp tu banyak part-part yang kita kena lalui sampai kat part cikgu ni kiteorang kene teka,thats mean sorang lukis then yang lain teka, nak tahu tak? sy rasa sy yang banyak teka, cikgu Shazz banyak bagi semangat suruh teka yang lain kiranya jawapan diteka tu dah nak betul then dia cakap lagi teka lagi dah nak betul tu.sebenarnya kene pandang pada lukisan yang dilukis. teka betul dapat tambah markah.kumpulan kiteorang banyak jugalah betulnya, kumpulan 1 dapat no3 daripada 9 kumpulan. YEAHHH !!



masa jumpa FB cikgu Shazz dekat gambar Hariz dan Bad tag ,cikgu Syazz rupa-rupanya ni ape lagi add as friend lah,, kat situlah mula berjinak-jinak like and comment status or gambar. heheh yang penting sy ada gambar bersama ngan cikgu, tapi yang banyak bergambar ngan cikgu si Tuah dan si Jebat Badrul dan Hariz Husaini. , tapi bila ditengok cikgu Shazz memang suka bergambar dengan sesiapa pun, masa sukan tahunan sekolah pun ada.

 cikgu-cikgu SMK Paduka Tuan bersama cikgu Shazz, meriahkan cikgu sy.



itu dia Bad sama tinggi kan ngan cikgu, Bad ni
olahragawan sekolah 2013, sebab dia telah pecah
rekod lompat tinggi, tinggi tu dia lompat.
masing-masing suka bergayut kot.
ahli silat ada buat persembahan.
                     

cikgu Shazz sebagai guru KGSK, so cikgu ni ganti cikgu yang tengah dalam pantang selama 3 bulan, sepanjang 3 bulan ni boleh sy buat derk je ngn cikgu ni tapi kadang-kadang ada lah tegur jugak, yelaa mana taknya masa rehat pergi pepustakaan, mana sempat nak gi kantin ke bilik guru ke kan, tup-tup dah 3 bulan cikgu ni ngajar, lagipun cikgu ni tak pernah masuk kelas sy pun sedihh lah jugak, teringin jugak nak tengok cara dia ngajar. tapi tak pelah fb kan ada boleh je nak berchating kan tu pun kalau sesama free. 20/7/13 tamatlah kontrak cikgu di SMK Paduka Tuan, cikgu ni kira berpindah lah jugak kan berpindah ke SMK Mushi . time cikgu ni last kat sekolah dapat lah juga cikgu luangkan masa sekejap dengan student fav dia , sy ada besertakan dengan gambar tengok ni.

ziham,fara,cikgu,wani dan sheren. semua cantik kan. hehe
nanti diorang dah tak dapat bergambar lagi dah :(
bodyguard cikgu katanya, sorang Tuah sorang Jebat, kiri
Tuah kanan Jebat.


dah macam adik kakak hihi..

buat cikgu Shazana sy mintak maaf jika terbuat cikgu kecil hati ke mungkin sy tak da selalu tegur cikgu macam diorang yang selalu tegur cikgu, apapapon terima kasih cikgu kerana telah berkhidmat di sekolah kami, semoga cikgu dapat jadi guru ganti disekolah kami lagi. selamat mengajat dimana-mana sekolah ya cikgu. semoga kita dapat jumpa lagi mana tahu cikgu nak ajak sy jejalan ngan diaorang ke kan? hehe!!
btw cikgu cikgu simpanlah hadiah yang sy bagi ni, my handmade. itu tandanya cikgu akan ingat sy heheh.

khas buat cikgu!!
we will miss you teacher shazz.
cikgu doakan sy untuk SPM, sy harap BI sy cemerlang.
                                                 AMINN
.  






Tahniah kakak !!


she is Intan Zulaikha binti Bonasir, she is my sister/my friends.
I LOVE YOU KAKAK.

she is Nur Shahira binti Nordin, she is my cousin.
I LOVE YOU SERA.
i will miss you when you tak ada kat rumah yayi bila saat kita berkumpul macam selalu.



Assalamualaikum Tengok kakak kakak ni dapat tawaran sambung belajar nun jauh disana, terasa sedih pun ada, tapi sebenarnya sangat gembira. Inilah hasilnya atas usaha sedaya upaya. Kan? Terasa teringin pun ada nak ikut jejak langkah makcik pakcik sy. Herm insyaallah sy akan berusaha untuk berjaya, mahu masuk Universiti untuk gembirakan keluarga. Apapepon tahniah diucapkan kepada kakak. Selamat belajar di tempat baru ya.  -via facebook-


kakak intan dan sera dapat sambung belajar, jauh jugaklah diaorang gi study. family diaorang pasti seronok sebab anak diaorang dapat masuk Universiti buat degree, lepasni diaorang keluar dah boleh dapat kerja lah. sebelum ni diorang belajar kat tempat yang sama, Kolej Matrikulasi Johor, tempat ni ok lagi dekat je tapi bila diaorang dah dapat buat degree haa nun jauh disana , kak sera kat Sarawak UNIMAS, kak intan kat Peneng USM, Sera nanti puteri-puteri lah jaga kat Sarawak kan, puteri santubung,puteri sejinjang penjaga gunung negeri Sarawak,(tukar penjaga Sera bila di Sarawak). hehe. kak intan kat Peneng, Peneng ok lah tempat dia, dulu ada jugak melancong kat situ, ada bukit bendera naik guna kerata api. kat Peneng best sebab pulau kan mesti tenang je pergi pulau dia, kalau kat Sarawak lagi best banyak tempat untuk di Shopping dan bergambar. teringin nak gi Sarawak. kerja dulu dah bergaji bawak satu keluarga melancong kat Sarawak hehe. Alalala, nanti bila sera dah gi Sarawak mesti sukar untuk balik semenanjung dan jarang lah kita berjumpa kat rumah yayi kan?? hem nangis.  kak intan bila kita nak keluar jalan-jalan?? nanti akk dah balik pulau tak dapatlah sya nak berjalan ngan akk. herm agak-agak boleh tak dan bila ya akk?? nak jalan dan nak keluar dengan akk (merengek) hehe. tapikan diorang ada ramai kawan yang dapat satu U tau, so it's oklah kan sebab ada kawan yang dah kenal, bolehlah tolong jaga akak-akk kita ni. hehe macam akk-akk ni kecik lagi je, padahal dah 19 tahun kot. bukan ape bila berjauhan siapa tak rasa risau kan, risau tu, tapi bila dah biasa dan dah lama dah ok.. kepada kakak Intan dan Sera sya ucapkan selamat belajar, selamat menempuh alam dan tempat baru, semua ni atas usaha akk kan resault SPM ok, resault kat KMJ pun ok, mudah-mudahan resault kat U pun ok juga. tak lama lagi tunggu beberapa tahun dah dapat kerja,nanti bolehlah bagi sya duit raya. hehehe. apapeon tahniah akk, i will pray for you, take care ok, i also wish u luck. please pray for me too SPM 2013. thank you akk. jangan lupa contanct sya, text pun ok.



Kisah Ramadhan Kami :(



“Sesungguhnya telah datang kepada kamu bulan Ramadhan, bulan yang penuh dengan keberkatan. Di mana Allah mewajibkan kamu berpuasa, kerana pada bulan Ramadhan dibukakan semua pintu syurga, dikuncikan pintu-pintu neraka dan di belenggukan syaitan, dan juga terdapat satu malam yang terlebih baik daripada seribu bulan, barang siapa diharamkan dan ditegahkan daripada mendapat kebajikan pada malam ini, bererti tertegahlah kepada segala bentuk kebaikan”.

Assalamualaikum. ape khabar?? sihat ke? letih ke? gembira ke? hihi, btw sekarang dah bulan Ramadhan kan Ahlan wasahlan Ya Ramadhan. korang pasti gembira sebab dapat sambut bersama orang yang tersayang kan?. sy mungkin kurang sebab dah 2 kali Ramadhan termasuk tahun ni puasa tanpa atuk, 10 kali Ramadhan puasa tanpa ibu. sedih lah jugak . Sebenarnya nak kongsi cerita  masa dulu arwah atuk ada, 'sy bahasakan diri akk tau' , teringat lagi atuk orang first yang bangun dulu kira bangun untuk bersahur lah bukan bulan puasa je, boleh dikatakan setiap hari atuk bangun awal dalam pukul 4 lebih gitulah, atuk bangun je atuk akan mandi, selalu bila akk bangun mandi untuk pergi sekolah  bilik air basah tapi sekarang bila akk bangun je bilik air kering. lepas atuk dah mandi mungkin atuk buat solat Qiamulail kot kalau akk tak silaplah, atuk memang rajin solat, nak-nak bulan puasa setiap hari waktu petang atuk baca al-quran kat mesin jahit nenek. kadang-kadang atuk ade jugak tengok tv tapi rancangan yang dia minat jelah macam ART(c/arab), jejak rasul dan lain-lain yang  ke arah keagamaan lah. selain aktiviti ni, atuk ada jugak rehat kan diri seperti tidur atuk suka tidur atas lantai, tahu tak sebab ape? sebab lantai kat sejuk tapi beralaskan tikar getah ok. bila sampai masa nak buka atuk suka duduk-duduk kat kerusi malas, kat anjung,kat tembok. kadang-kadang atuk ada jugak jalan-jalan dekat halaman rumah ni. bila kakak,abang,adik dah balik sekolah, atuk ade jugak suruh "lekas mandi dah nak buka ni". kiteorang memang mandilahkan sebab nak segarkan badan sebelum makan.herm bila dah siapkan diri, kakak ada tolong mama dan nenek hidangkan makanan, time tu atuk memang dah duduk kat kerusi meja makan, senan citer kita semua adik-beradik dah duduk tinggal tunggu nak buka je. dah hidangkan makanan sampai tak muat meja,takdalah banyak sangat sebenarnya makanan tu cuma saiz pinggan mangkuk lauk je yang besar, kami semua bersedia tunggu seren(azan). dah bunyi azan je, tahu tak siapa yang bacakan doa berbuka? mestilah atuk yang bacakan, kita semua aminkan. first yang atuk amek ialah air dan kurma atuk dan nenek tak makan banyak masa berbuka kira nyamah jelah sebab nak terawih kan, lepas isyak baru makan berat-berat. kita adik-beradik ni ape lagi makan lah makanan berat macam nasi,mee. atuk dan nenek makan tak lama kita je makan lelama. then, atuk dan nenek sembahyang maghrib, time tu kiteorang masih makan, ingat lagi first puasa je adik izz mesti muntah, ayah cakap "perut kosong baru nak mula puasa" lepas dah siap makan,kemas meja kite semua relex sekejap then baru sembahyang. dah sembahyang cari lagi makanan time ni atuk dan nenek sedang makan, saje nak dekat-dekat padahal perut dah kenyang. bila semua dah kenyang tibalah masa untuk berterawih. atuk dan nenek terawih kat rumah je, adik,abang dan ayah pergi masjid, kakak dengan mama hehehe. kebiasaannya atuk dan nenek terawih start isyak hingga 9:30 mungkin buat sikit je kot, yelah atuk mana larat nak diri lelama, tapi atuk masih larat untuk bersembahyang. macamginilah pergerakan arwah atuk dan kami sekeluarga sepanjang bulan Ramadhan. atuk meninggal dunia pada bulan Januari tahun 2012, so tahun 2011 lah last kami berpuasa dengan atuk. tahun 2011 lah peluang terakhir anak-anak,cucu-cucu atuk berpuasa bersama. kami bersyukur sebab tinggal serumah dengan atuk, yang pasti atuk dah fahams angat dengan kerenah dan perangai kami bertiga. tahun 2013 dan akan datang sedihlahkan bila atuk takda nak teman kami bersahur, nak bacakan doa berbuka, nak nasihatkan kami bila bergaduh, tak terdengar bacaan al-quran pada waktu petang, tiada channel Arab yang dibuka dan banyak lagilah kenangan bersama arwah atuk. yang paling gembira bila hari raya aidilfitri semua anak-anak atuk bali kampung, yang masti rumah atuk sangat meriah. insyaallah, TANPA ADA ATUK DISISI TETAPI MASIH ADA KENANGAN BERSAMA ATUK DIHATI.  mari kita sedahkan Al-Fatiha dan Yassin kepada arwah atuk,arwah ibu,arwah nyayi dan arwah nenek(mak kandung ayah).
ampun maaf saya pinta , jika tedapat cacat cela, saya hanya ingin berkongsi cerita, semoga anda terharu bila membaca. SELAMAT BERPUASA DAN SELAMAT BERBUKA.







"FIRST GIVEAWAY BY A&D kRAF"



*

Hai semua.Apa khabar?Harap-harap sihat la yer..Malam ini dengan rasminya, owner A&D Kraf ingin membuat GA.Ini merupakan GA pertama kami buat julung-julung kalinya.GA ni sangat la simple mimple.Syarat pun mestilah simple kan.Semua hadiah GA ni disponsor oleh A&D Kraf sendiri yer..Jemput-jemputlah join.Harap-harap ramai yang sudi support First Giveaway By A&D KRAF ni yer..

KLIK BANNER UNTUK JOIN


SYARAT-SYARAT
1. Wajib ada facebook dan blog.
2. Buat entri bertajuk "FIRST GIVEAWAY BY A&D kRAF".
3. Copy coding dibawah dan paste diruang HTML entri.

Creadit to : Mialiana

3. Follow blog dan  like fanpage.
(FANPAGE ) A&D kRAF


4. Klik iklan sponsor -  *TUNGGU SAMPAI HABIS LOADING. TOLONG JUJUR*
5. Publish! Dan tinggalkan link entri diruang komen.Tempat lain tidak akan diterima..
6. Tarikh tamat 2 OGOS 2013. Umum pemenang 3 OGOS 2013.


*

Memek muka kami, hahaha !!

hai, update lagi, entry kali ni saja nak buat kelakar dan menyampah bila tengok memek muka kami, hahahhah. sebenarnya kitaorang on the way g Batu Pahat, dengan menggunakan camera Olympus yang mak uda hadiahkan ini kitaorang saja lah bergambar dalam kereta hahah. bila korang datang sini memang lah nak tengokkan? ha nah tengok ni. jangan buat muka pulak..



































Date & Day yeeeahhh !!




assalamualaikum, nak story pasal date  and day ni, ceh ceh, bukan date dengan boyprengg her takda boyprengg pun sebenarnya, ni lah nak cerita pasal hari terbuka, hari koperasi dan hari sukan. btw hari terbuka dan hari koperasi berlangsung pada 3 Julai 2013 dan hari sukan berlangsung pada 5 Julai 2013. sebenarnya takdalah banyak sangat nak diceritakan banyak gambar aja. meh sini tengok.
tengok gambar bace caption sekali. terima kasih kepada semua yang terlibat secara langsung dan tidak langsung.

Pengetua sayangkan pelajar sebab tu asyik
beri ucapan je.
Pengetua sedang beri ucapan.

para pentadbir menanam pokok sempena sambutan
pelancaran hari koperasi
Ustazah,izyan dan Aliff

Inilah makanan yang kami jual,banyak kan?
Nazeem buat roti john, guna sos BBQ.

cikgu tunggu Nazeem siapkan roti john
cikgu-cikgu ni yang beli dulu,banyak cikgu beli.


she's my adek,cehwah hehe Izwanilah,
dia baik sangat. sayang dia muahh
lelaki-lelaki tampan hahah, konon nak beli tapi
tak tahulah beli ke tak tu. haha

saya dan mama 
mama tengah jawab soalan khas untuk PIBG

he's a good player basketball, he was win in MSSM,
wakil Johor beb johan pulak tu. tahnia Chua.
alala budak cute Syamira and Asilah.









Farahin and Faraha
i love you all.
we are friends.


hari sukan, saya bangga jadi
ahli rumah sukan Topaz.

wani pun Topaz juga,, yeahh kite kan geng.




Teha ni pemalu sebenarnya,
ha kan dah kene paksa amek gambar.
                              

wani pelari 100 meter, Syasya pelari 4x100 meter.
              






Akhirnya rumah sukan Topaz berjaya memperoleh naib johan.
terima kasih diucapkan kepada guru-guru dan semua pelajar. Diharap Topaz dapat
menjuarai rumah pasukan lain pada tahun akan datang,.




 

© Intan Z 2012-2013