Alhamdulillah berjaya dapat lesen motor

berjaya lulus :)

assalamualaikum, hai, ?? sekarang dah lega start dari bulan 3 --> 4 --> sekarang 31.5.2013 dah berjaya memperoleh lesen motor secara halal ok. first nak amek masa bulan 12 tapi ayah tak bagi tunggu lepas Spm saing ngan kereta nanti baru amik, tapi dengar dengar orang cakap yang lesen motor nak amek kene umur 21 baru boleh, so ape lagi cepat-cepat ar gi daftar kat pejabat tu, dapat ngn ejen kat pejabat ok lah dengan dia tak menyusahkan atau ape-ape.mula-mula kene datang ceramah lama jugalah pagi sampai petang then test mata buat ujian nombor yang berwarna tu ujian ni lulus semua sekali. dalam masa seminggu baca buku lesen  undang-undang pastu pergi test komputer nak tahu tak dapat berapa?? luluslah dapat 43 je, lulus kene 42 ke atas, lega sesangat. dah test kene datang teori motor pulak, teori ni untuk cara-cara bawak motor,kene lambai tangan check 6 perkara. 1.helmet 2.lampu depan 3.lampu brek belakang 4.signal 5.cermin kiri kanan 6.hon. then baru boleh jalan. selalu jugak lah pergi latihan buat ulang-ulang kali terima kasihlah kat pakcik wahab,pakcik rijal dan pakcik ijat, pakcik-pakcik nilah yang selalu tunjuk ajar bila terbuat silap see sekarang sy dah lulus test JPJ. kira dah ada lesen motor lah, hihi rasa bangga pun ada. tak sangka katanya. seawal 7.30 dah sampai kat tempat lesen ni bersemangat kan. dapat no 74 orang yang ke74 diuji ujian motor.paling takut kat titi dan break emergency kat titi ni nak kene 7 saat. kat break emergency berjaya buat tayar tu bergesek sampai berbunyi. Alhamdulillah semuanya selesai dan selamat. sekarang dah ada lesen dah boleh gi bandar dan sekolah. Insyaallah sy akan berhati-hati.

Selamat Hari Guru cikgu


Guru Malaysia 1 Aspirasi 1 Agenda !
Terima kasih padamu Cikgu !!
Halalkan pelajaran kami,
Maafkan kami jika terbuat cikgu sakit hati,
Terima kasih atas kejayaan yang kami kecapi,
Sentiasa doakan kami ya cikgu yang baik hati,
daripada NurSyasya Fizani.





 

© Intan Z 2012-2013