Kenalan Baru Rupanya Sekampung

Assalamualaikum,
Satu kampung rupanya kitaorang ni haha lawak je der, still sya tak sangka pun sebenarnya, masa awal-awal minat nak berkawan add lah dia sebab dia baru balek dari Umrah,sya teringin nak pergi sana tengok-tengok dia dah pergi seronoknya kan? Sya tanya dia pengalaman dan nama tempat kat sana,ni jawapanya "first g madinah for 5 hari . kat situ kite g masjid nabawi .mmg solat ape semua... kat masjid situ . kat area masjid tulah makam nabi dan perkuburan baqi'. then mase ziarah luar,g ladang kurma ,masjid quba(masjid pertama nabi bina) dan masjid qiblatain(masjid 2 kiblat ) .then otw ke makkah pula untuk wat umrah uw miqat dulu kat bir ali n niat ihram kat situ . then trus g makkah .smpai trus je wat umrah kat masjidilharam(tawaf,-saie n tahlul(cukur) . bila ziarah luar kat makkah g ladang unta , jabal rahma, gua hira" panjang dia jawab nak menitiskan air mata pun ada terharu sangat... Ada time dia tak reply sbb dia baru balek dari surau wah bestnya solat berjemaah sya cakap kt dia rumah sya jauh dengan masjid lah lah dia cakap kita satu kampung lah. Waah tak kenal mula-mula jadi dah kenal. Mugkin sya jarang nampak kot. 13/14 ada game bola sepak dia ada main kt sekolah tapi sayang kiteorang tak terserempak pun tapi sya ada tengok dia mainlah sampai luka-luka acaner ntah. Sya selalu pesan kat dia masukan nama sya dalam doanya. Herm btw sya senang dan tenang kawan dengan dia. He is the best, thank you bro I hope we will be good friends okey.

No comments:

Post a Comment

 

© Intan Z 2012-2013