kain~~

pertama//cantik tak?,
kedua//bentang kain,
ketiga//gunting
keempat//siap gunting macam dah siap tapi belum,belum dijahit.

salam,. sya nak share yg sya da start nak belajar jahit baju, hihi kain ni sya pilih  sendiri untuk dibuat baju kurung kain ni 4m beli kat Nagoya,kat situ banyak warna tapi sya pilih warna pink nie lagipun senang dipadankan dengan pelbagai warna tudung.. sya dah potong kain ni mengikut baju contoh,, hasil guntingan sendiri tau., akhirnya berjaya juga .sya nak jahit baju ni masa petang je kalau-kalau tak ada kerja sekolah,buatlah,. tak sabar juga nak siapkan baju ni dengan hasil tangan sendiri, bila dah siap jahit siaplah sepasang baju kurung syasya, polkadot lagi tu.. nanti lau dah  jadi,cantik dan menarik boleh lah sya pakai untuk majlis perkahwinan mak usu di sebelah lelaki(mintak-mintak sempat).. ok lah sya nak sambung jahit baju kurung nie, doakan sya berjaya hasilkannya dengan bantuan nenek,.

No comments:

Post a Comment

 

© Intan Z 2012-2013