Seminar bersama imam muda ustaz asyraf. :)

asSalammualaikum, ustaz kata kalau kite nak bagi salam kena bagi salam betul2,baru penjawb salam b0le jawab dengan betul,kalau 0rang lelaki bkn muhrim bagi salam kepada gadis seperti nk mengurat,ex,salam c.adik jawab,lau x jawab d0sa,.hukumnya haram.. Sya nk k0ngsi serba sedikit tentang ceramah yg disampaikan al-fadhil ustaz m0hd asyraf b m0hd ridzuan,imam muda,pada 14hb4 bertempat di k0mpleks islam Iskandar JB, PPIM yg mengadakn,alhmdllah sya dan izyan kwn sya tepilh sebagai wakil sk0la..kat sana semasa ustaz berceramah sya khusyuk la jgk sampai x smpt nk catit sbb terharu mendengar suara ustaz ketika menyampaikan.. Mula-mula ustaz sampaikan tentang aqidah,ustaz tanya siapa aqidah dia kuat angkt tngn,? X ramai yg angkt then ustaz terangkn kita mesti ada aqidah yg kuat dgn mempercayai dan mengingati allah sentiasa bersama ngan kita,.bila kita rancang awl2 benda yg baik insyallah apa yg kita buat itu tercapai, jika kita x yakin dan x rancng ape yg kita nk buat sbaliknya akn terjadi..bersmbung

kain~~

pertama//cantik tak?,
kedua//bentang kain,
ketiga//gunting
keempat//siap gunting macam dah siap tapi belum,belum dijahit.

salam,. sya nak share yg sya da start nak belajar jahit baju, hihi kain ni sya pilih  sendiri untuk dibuat baju kurung kain ni 4m beli kat Nagoya,kat situ banyak warna tapi sya pilih warna pink nie lagipun senang dipadankan dengan pelbagai warna tudung.. sya dah potong kain ni mengikut baju contoh,, hasil guntingan sendiri tau., akhirnya berjaya juga .sya nak jahit baju ni masa petang je kalau-kalau tak ada kerja sekolah,buatlah,. tak sabar juga nak siapkan baju ni dengan hasil tangan sendiri, bila dah siap jahit siaplah sepasang baju kurung syasya, polkadot lagi tu.. nanti lau dah  jadi,cantik dan menarik boleh lah sya pakai untuk majlis perkahwinan mak usu di sebelah lelaki(mintak-mintak sempat).. ok lah sya nak sambung jahit baju kurung nie, doakan sya berjaya hasilkannya dengan bantuan nenek,.

cantik bertudung

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN :

1. Digalakkan FOLLOW blog Farina .

2. Buat entry Contest "Cantik Bertudung" by Farina Hunny

3. Copy banner + FULL ENTRY( bermula dari SYARAT sampai BEST BY ye ) , then paste kat entry korang tuh .

4. Sertakan  gambar ( LENGKAP BERTUDUNG ) yang korang nak pertaruhkan . MAKSIMUM 3 sahaja :)

5. Gambar yang dipertaruhkan menjadi hak farinahunny.blogspot.com sepenuhnya

5. tag 3 orang kawan , pastikan dorang tau .

6. Link entry korang kat ruangan komen ( KALAU PRIVACY BLOG  , takleh buka , AUTOMATIK  batal )

HADIAH-HADIAH :

FIRST PRIZE 
❤ sehelai tudung / selendang 
❤ sebuah buku 
❤ seutas tasbih
❤ brooch
❤ ::: FREE sulam manik kat baju kurung :::

SECOND PRIZE
 ❤ sehelai tudung / selendang
❤ sebuah buku
❤ seutas tasbih
❤ brooch

THIRD PRIZE

❤ sehelai tudung / selendang
❤ sebuah buku
❤ brooch
 


❤ hihi,, lau ade rezeki ade la,, x cantik sangat laa maaf. :)
 

© Intan Z 2012-2013